Peter Vandermeersch, kookschool De Zonnekeuken

Bakken met natuurlijke suikers

Lekkere en smakelijke koekjes, taartjes, puddings en andere desserts maken met ongeraffineerde suikers, dat is wat je leert in deze cursus.

Je bereidt eenvoudige en gezonde zoeternijen die je nadien ook kunt proeven. Je leert ook uitgebreid de kwaliteiten van deze zoetmiddelen kennen en gebruiken. Je gebruikt o.a. graanstropen, agavestroop, kokosbloesemsuiker en rapadura of oersuiker. We bekijken ook stevia als zoetmiddel en de plaats van honing en melasse in dit verhaal. Deze cursus richt zich naar iedereen met een interesse in het thema.
Wel dienen we hier te vermelden dat deze waardevolle ongeraffineerde suikers niet automatisch ook geschikt zijn voor een diabetisch voedingspatroon.
Er is geen voorkennis vereist.
Breng een schort, een handdoek en bewaardoosjes mee.

Datum: Dinsdag 15 oktober van 10.00 tot 13.00 in Het Applauws, Lauwe.
Begeleiding: Peter Vandermeersch, kookschool De Zonnekeuken
I.s.m. Avansa Mid- en Zuidwest
Inschrijving: €40,00 (ingrediënten inbegrepen)


Locatie

leskeuken Applauws Lauwe

Datum

15.10.2024 10:00-13:00 u
    32-natuurlijke-suikers-16072024150403.jpg